Romanian  English  Francais  Deutch  Espanol  Italian  Greek          login

avantaje case din lemn:

       Structurile din lemn propuse de noi au o rezistenta termica foarte mare, cheltuielile pentru a incalzi (sau raci) o casa de lemn facuta de noi sunt de 5 ori mai mici decât cheltuielile facute pentru a încalzi (sau raci) aceiasi casa facuta din caramida. Asta înseamna ca tu, posesorul unei astfel de case vei plati numai 20% din sumele pe care le plateste vecinul tau care are aceiasi casa facuta din caramida.

       Casele se prezinta de obicei ca având o suprafata desfasurata construita. Din aceasta suprafata numai o parte este suprafata utila, restul fiind ziduri. Aceiasi casa facuta în sistemul propus de noi are cu 15% supafata utila mai mare decat cea facuta din caramida.

       Sistemul propus de noi este cel mai rezistent sistem constructiv la cutremure.

       Preturi

       Pentru case, având în vedere varietatea dimensionala si de solutii constructive si arhitecturale, avansarea unui pret unitar nu o consideram o oferta profesionala. Va stam la dispozitie cu oferte generale pe planurile propuse de dumneavostra sau cu oferte ferme daca aceste planuri sunt însotite de Caiete de sarcini explicite.

       Pentru o apreciere strict informativa, pentru o casa familiala în Romania, parter si un etaj mansardat, cu o arie constructiva cumulata de 120-180 mp, pretul unitar pentru solutia standard "la cheie"(componente si manopera de montaj) este de 400-500 Euro/mp. Putem discuta posibilitatea completarii unor materiale sau lucrari prin grija clientului în ideea gasirii unor solutii convenabile pentru toti.

       Informativ, pentru o casa cu aria construita locuita de peste 120 mp, parter cu un etaj mansardat, "pachetul minim" este 120-160 Euro/mp, iar pentru arii construite de 250-300 mp poate cobori la 100-140 Euro/mp. Am numit "pachet minim" componentele panelizate de structura si închideri exterioare (lemn, placi aglomerate, vata minerala), costuri ex-works Suceava. Se adauga costul transportului si cheltuielile de montaj - în functie de locatie si de formele de cooperare cu beneficiarul lucrarii.

       La casele de vacanta, pretul se va aprecia dupa precizarea finisajelor si a regimului de înaltime a cladirii iar la casele de week-end în functie de marime si grad de repetabilitate, tratare a lemnului si a cerintelor de izolare termica.

       Montajul componentelor pe care le oferim la export poate fi facut de o formatie de 4-5 muncitori trimisi de S.C. Moldsilva S.A., platiti la nivelul câstigului mediu din ramura constructii din tara de destinatie. Se vor adauga cheltuielile de cazare, viza, autorizatii de lucru, folosirea utilajelor de montaj, racorduri la utilitati. De la începerea derularii unui contract si definitivarea proiectului si a detaliilor de executie, în aproximativ 30 de zile componentele sunt terminate în atelier iar predarea "la cheie" dupa alte 60 zile lucratoare.