Moldsilva

Despre noi

Activitate

Moldsilva S.A. este o companie specializată în construcția de case din lemn cu pereți multistrat cu o putere izolatoare mare și o structură din lemn – așa-numitele „case americane”, Ossature Bois, Holzrahmenbau sau Wood Framing.

Fondată în 1994 din experiența unei echipe de profesioniști în prelucrarea lemnului, Moldsilva este o companie de vârf din România care folosește cele mai avansate tehnologii atât în prelucrarea de bază a lemnului – de la tăiere la frezare și transformare – cât și în proiectarea și asamblarea structurilor.

S.C. Moldsilva S.A. este membru al Asociației Române a Producătorilor de Case din lemn (APROCOR) acreditată pentru eliberarea licențelor și certificărilor de conformitate cerute de standardele europene. Toate lucrările companiei sunt certificate ISO 9001/2015. Mai exact, standardul utilizat este cel adoptat în Franța sub denumirea DTU 31.2. Lemnul folosit este marcat cu marca CE, societatea avand acest drept de a-si marca produsele din lemn.

Piata de desfacere a produselor noastre este: Romania, Germania, Spania, Franța, Italia, Austria, Elvetia, Belgia.

S.C. Moldsilva S.A. este singura companie din România afiliată la NAHB (Asociația Națională a Constructorilor de case din Statele Unite ale Americii), ca membru extern. NAHB este, în acest sector, cea mai mare asociație din lume, iar membrii săi au acces la toată literatura științifică pe această temă. Se poate spune că prima versiune a standardului APROCOR s-a născut odată cu Moldsilva.

Mai mult, compania a obținut certificarea certificatului BS EN ISO 9001/2001 de la Registratorii AJA din Regatul Unit și acreditarea UKAS în 2006, ca garanție a respectării standardelor europene în proiectarea fabricii și lucrările de asamblare la fața locului. .

Evolutie

În prezent compania are o capacitate de producție anuală de 200 de case de 135-150 mp. Montajul și asamblarea lor finală se realizează integral de către tehnicienii companiei sau în colaborare cu o companie aleasă de client.

Lemnul folosit este molid sau pin, strict de înaltă calitate și selectat în conformitate cu criteriile de sustenabilitate a resurselor naturale, respectând ecologia și protecția mediului, așa cum arată certificatele de control a regulilor și trasabilității lemnului care însoțește fiecare aprovizionare. .

Structurile de lemn propuse de noi, supuse unei proceduri accelerate de uscare și apoi tratate cu diferite substanțe organice, conferă o rezistență termică foarte ridicată, până la reducerea costurilor pentru încălzire cu 80% față de o casă din cărămidă sau beton.

Acest sistem face, de asemenea, posibilă promovarea unei utilizări judicioase a lemnului care garantează un comportament elastic al structurii și permite evitarea concentrării eforturilor care permit disiparea forțelor în toate direcțiile spațiale ale casei. Prima consecință este că, spre deosebire de casele din cărămidă, o casă din lemn este rezistentă la cutremure.