Moldsilva

Tehnologie

Sistemul nostru constructiv permite o utilizare judicioasă a lemnului și garantează un comportament elastic al structurii, evitând concentrarea tensiunilor și permițând disiparea forțelor pe întreaga structură.

Pereții portanți sunt realizați cu stalpi de molid de 45/60×135/150/200 mm. iar compartimentele de 45×90 mm sau 45×100 mm. Monturile verticale sunt distanțate unele de altele pentru a asigura cooperarea între piese transversale și panouri și pentru a uniformiza distribuția eforturilor. În Germania ne adaptăm la cerințele sistemului Holzrahmenbau.

Pentru o ușurință de instalare, pereții au panouri de 3-5 m, astfel încât pot fi ușor manevrate pe șantier. Putem face si panouri de pana la 12 m, dar asta creste pretul transportului.

Acoperișul și planseele intermediare sunt în grinzi solide sau lamelare, în funcție de capacitatea solicitată de client;

În funcție de proiectul transmis și de deschiderile mari fără suporturi intermediare, folosim grinzi lipite de molid.

Izolatia interioara (Vata minerală, bazaltica, etc.) este încorporată în grosimea pereților, planseelor și acoperișurilor și protejată cu folii bariera de vapori.

Performanța specifică a construcției fizice și a metodelor moderne de tratament cu fungicide, oferă acestor clădiri aceeași construcție și performanță funcțională și aceeași durată de viață ca și casele din cărămidă, beton și oțel.

 

Materiale utilizate

Lemnul pereților este din lemn masiv și este uscat anterior la 16%;

Lemnul elementelor de rezistență (podea, acoperiș) este din lemn masiv sau lemn laminat în funcție de solicitări. Tratarea lemnului se face după cum a solicitat clientul, cu respectarea cerințelor de durabilitate a lemnului, împotriva mucegaiului în micro-cavități sau atacului termitelor și pentru rezistența la umiditate sau la foc – în conformitate cu specificațiile și locală.

Descrierea lemnului folosit.

Structura căptușelii pereților este de tip OSB, precum și planurile de nivel de sprijin. Izolația este din vată minerală sau bazaltica și este protejată de o folie care acționează ca o barieră de vapori și protejează pereții de vânt.

Izolarea planseelor se poate face cu vată minerală ventilată (pentru podeaua din lemn), sau cu polistiren (pentru podeaua din beton).

Îmbinările structurii sunt realizate cu cuie antivibrare speciale sau cu dopuri chimice în lemn. Grinzile funcționează împreună cu piese metalice speciale din clasa SIMPSON, standard sau special concepute pentru regiuni seismice.

Pentru casele rezidențiale, este de preferat să folosești plăci de gips-carton standard, rezistente la foc sau umiditate, montate direct pe structura de lemn sau cu straturi intermediare de grinzi sau panouri.

Căptușeala exterioară poate fi în panouri din lemn tratate într-un cuptor sub presiune (clasa 4), sau în folii tencuite din polistiren sau vata bazaltica, sau în placaj special din PVC sau Vinyl Siding, sau în acoperiri ceramice aderente sau ventilate. Pentru casele de vacanță, finisajele exterioare și interioare pot fi din lemn, datorită caracterului rustic. Acoperișul poate fi similar cu cel al caselor din cărămidă, dar este recomandată acoperișul ușor sau din țiglă.

Ferestrele și ușile pot fi din lemn laminat, PVC sau aluminiu, cu sticlă cu transmisie termică scăzută, sau chiar antiefracție.

Pardoselile pot fi din lemn sau gresie cu cărămizi opace sau lucioase sau ceramică, la fel ca cele din case din cărămidă, piatră sau beton.

Materiale, sisteme electrice sau termo-hidraulice, serviciile de sănătate sunt cele mai moderne ale momentului.

Montare

Datorită panourilor modulare ale structurii, putem reduce activitatea pe santier. Astfel, putem asambla structura în timp record, la orice temperatură și în orice anotimp.

În funcție de casă, dimensiune și complexitate, asamblarea structurii externe poate fi realizată de un grup de 4-5 lucrători în 10-20 de zile. Productivitatea sistemului este de 1,5-2,0 ore / mp. de suprafață construită.

S.C. Moldsilva SA poate furniza casele următoarele formule:

1- numai structura (pachet minim)

2- structură și asamblare (pachet mediu)

3- Structura, asamblarea și finisajele interioare / exterioare (pachet mediu-înalt)

4- La cheie (inclusiv podele, pereți, sisteme electrice și de instalații sanitare, scări, gresie) rămâne de făcut doar iluminarea și amenajarea camerei (pachet complet)

Prin urmare, putem colabora pentru a găsi cea mai bună formulă și cel mai avantajos și eficient mod pentru clienții noștri.

Export de materiale

S.C. Moldslva S.A. este capabilă să exporte toate componentele unei case și să garanteze livrarea „la cheie” în toată Europa. Putem construi piese care merită să fie realizate în România.

Din experiența noastră de muncă în străinătate, „pachetul minim” realizat în România include: toate componentele structurii din lemn, vată minerală și PAL, pereții cu panouri „închise” sau „semi-închise”, podelele și acoperișul în module ușor de asamblat.

În caz contrar, oferim structură și montaj (pachet mediu)

Sau structura, ansamblul și finisajele interne și externe (pachet mediu-înalt)

În cele din urmă, propunem casa cu formula „la cheie” (inclusiv podele, pereți, sisteme electrice și de instalații sanitare, scări, gresie) rămâne doar iluminarea încăperilor și mobilierul (pachet complet)

Astfel, casa poate fi completată și finisată în fiecare detaliu și cu materialele dorite de client. (pachet complet)

Moldsilva S.A. are mai multe proiecte arhitecturale vizibile pe pagina site-ului web, dar suntem disponibili pentru a implementa oricare dintre proiectele dvs.

Calculele structurale și proiectarea detaliată a detaliilor vor fi realizate de specialiștii noștri de la biroul de proiectare MOLDSILVA.

Avantaje case din lemn

Structurile de lemn propuse pentru noi au o rezistență termica mare, costurile de încălzire (sau racire) o casă pe structura de lemn sunt de 5 ori mai mici decât cele pentru încălzirea (sau racirea) aceleasi case facute pe caramida. Asta înseamnă că proprietarul unei case pe structura de lemn (asa cum o propunem noi) plătește doar 20% din pretul pe care il plătește de la vecinul care deține aceeași casă pe caramida. 

In general constructorii vorbesc de suprafata construita desfasurata, ceea ce este si normal, ei construind aceasta suprafata. Sistemul constructiv propus de noi, pentru aceiasi suprafata construita desfasurat are o suprafata utila cu 15% mai mare decat a unei case de caramida.

Sistemul constructiv propus de noi este cel mai rezistent la cutremure.

Deschide chatul
Scrieti-ne pe WhatsApp
Powered by